Fogászat, szájhigiénia, esztétikai fogászat, fogmegtartás, fogpótlás, fogszabályzás, szájsebészet Budapest, 15. kerület (XV. kerület) – ShenDent fogászati rendelő

Állapotfelmérés-szájhigiénia Budapest, 15. kerület (XV. kerület)

Minden fogászati kezelést egy teljes körű állapotfelmérés előz meg, amelynek során az orvos felméri a fogak, az íny, a szájüreg általános állapotát, összeveti a páciens panaszaival, korábbi kezeléstörténetével (anamnézis). Diagnosztikus eszközeink (röntgen, panoráma röntgen, Mora mikromagnetikus diagnosztika) lehetőséget teremtenek helyben, rövid idő alatt képet kapni a páciens állapotáról, aminek alapján az orvos megkezdheti a kezelési terv kidolgozását. Rendelőnk és orvosaink fel vannak készülve minden fogászati probléma kezelésére, de szükség esetén akár logopédussal, craniosacralis terapeutával vagy fül-orr-gégész szakorvossal közösen határozzuk meg a terápia menetét Budapest, 15. kerület (XV. kerület).

Esztétikai fogkezelés Budapest, 15. kerület (XV. kerület)

Az egyik első dolog, amit észreveszünk egy másik emberen és meghatározza a róla alkotott véleményünket, az a mosolya. A minél elragadóbb mosoly érdekében ma már mindenki számára elérhető az esztétikai fogkezelések több változata, legyen szó akár egy gyors fogfehérítésről, fogékszer felhelyezéséről, vagy akár egy nagyobb volumenű beavatkozásról egy porcelánhéjról Budapest, 15. kerület (XV. kerület).

Fogmegtartás

Fogtömés-betét készítés Budapest, 15. kerület (XV. kerület)

Szinte mindig. A fogorvosok munkájának nagyrészét Magyarországon a szuvas (lyukas) fogak kezelése teszi ki. A fogszuvasodást (caries dentium) a savképző baktériumok okozzák, amelyek lebontják a cukrot és az egyéb szénhidrátokat, s közben alacsony PH-értékű közeget hoznak létre. Ha a száj PH-értéke rövid időn belül megemelkedik, akkor a kioldott szervetlen anyagok visszaépülhetnek a fogfelszínbe.

Gyökérkezelés Budapest, 15. kerület (XV. kerület)

A gyökértömés a gyökérkezelés utolsó fázisa. A fog legbelső rétege a fogbél (pulpa dentis), amelyet idegek és erek hálóznak be Budapest, 15. kerület (XV. kerület). Ez a fogbél közvetíti az agy felé a fájdalom- és hőingereket, továbbá gyulladásos reakciók indulnak be, ha a szuvasodás eléri a dentint. A gyökérkezelés során eltávolítjuk a fogbélüreg tartalmát – mindent, ami ingereket tudna közvetíteni az agy felé -, ideértve a baktériumokkal fertőzött csatornafalat is, majd sterillé tesszük az adott területet, és teljes hosszában betömjük, lezárjuk a csatornát.

Fogpótlás Budapest, 15. kerület (XV. kerület)

A fogkorona, vagy fogászati korona egy rögzített fogpótlás Budapest, 15. kerület (XV. kerület). A fogat teljes mértékben körbefogja, és megfelelő felhelyezést követően hosszú távon nyújt eredményes fogpótlást. A fogászati koronák egy fogtechnikai laboratóriumban készülnek. A fogorvos lenyomatot vesz a fogról a fogkorona elkészítéséhez, miután lecsiszolta a fog felszínét, a fogtechnikus a lenyomat alapján készíti el a fogászati koronát. Ma már igény szerint többféle fogászati korona típus közül választhatunk, de alapvetően a fém-kerámia (közismertebb nevén porcelán) és cirkon-kerámia korona a leggyakrabban alkalmazott választás.

Fogbeültetés-implantáció Budapest, 15. kerület (XV. kerület)

A fogászati implantátum (lat. plantare »ültetni«) magát a fog gyökerét helyettesítő eszközt (csavart) jelöli, az implantálás pedig az a beavatkozás, amelynek során az állkapocs csontjába beültetik ezt a csavart, amelyre a későbbiekben a felépítmény kerül. Az implantátumok olyan anyagból készülnek, amelyek nem okoznak semmilyen irritációt vagy komplikációt az Ön szervezetében. Ilyen anyag például a titán. Ma már szinte kizárólag ebből az anyagból készítenek implantátumokat, melyeket mi is használunk Budapest, 15. kerület (XV. kerület). Az implantátumok célja, hogy mind funkciójában, mind esztétikájában sikeresen helyreállítsák a fogazatot, hogy az újra teljes legyen.

Kivehető műfogsor Budapest, 15. kerület (XV. kerület)

A kivehető műfogsor (közkeletű nevén protézis) a saját fogazattal nem rendelkező páciensek számára nyújt megoldást Budapest, 15. kerület (XV. kerület). A kivehető fogpótlás esztétikailag pótolja a fogakat és az ínyt, ezért amellett, hogy visszaadja a rágási funkciót, erősíti az arc kontúrját, a száj körüli ráncok kisimulnak, a beesett arc teltebbnek tűnik.

Elérhetőségeink
SHEN DENT BT.
1155 Budapest, Martinovics Ignác u. 7.

+36-1/307-0074

info@shendent.hu