Diagnosztika és terápia menete

Állapotfelmérés

Az állapotfelmérés során információt nyerünk a szervezete egészének működéséről, a szervek állapotáról, az immunrendszer terheltségéről, a meglévő allergiákról, táplálék intoleranciáról, pollen-, fém-, és környezeti ártalmakról, esetleges gombafertőzöttségről, gyógyszerekkel szembeni érzékenységről, vitaminok-, ásványi anyagok szintjéről. A szervezet aktuális állapotát kedvezően befolyásoló anyagok tesztelése történik, melyeket a későbbi terápia során alkalmazunk (pl. homeopatikumok, Schüssler-sók, Bach-virágok, növényi kivonatok, nozódák, egyéb természetgyógyászati szerek).

Vizsgálat menete

A vizsgálat fájdalommentes, a köröm mellett található akupunktúrás pontokon történik, egy tollszerű eszköz segítségével. A teljes felmérés 1,5 – 2 órát vesz igénybe.

  • A tökéletesebb eredmény eléréséhez az aznapi reggeli vizeletből pár cseppet magával kell hozzon a páciens.
  • A vizsgálati időpont előtt 2 órával nem étkezhet.
  • A nem létfontosságú gyógyszereket a vizsgálat napján el kell hagyja!
  • Lehetőség szerint ne viseljen elektrosztatikus, műszálas anyagú ruhát.

Az állapotfelmérés lezárásaként a vizsgálatot végző orvos összefoglalja az eredményt, elmagyarázza az annak hátterében álló folyamatok lényegét, és részletesen tájékoztatja a pácienst a lehetséges megoldásokról.

Kezelés

Az esetlegesen szükséges kezelés az állapotfelmérés eredményeképpen egyedi terápiás terv alapján történik, kiegészítve az orvos által javasolt egyéb gyógymódokkal. A kezelés 30-60 percet vesz igénybe A páciens testének rezgései kéz – és lábelektródákon át kerülnek a Mora készülékbe. Az orvos által előírt egyedi terápiás tervnek megfelelő kezelés során a pácienst semmilyen kellemetlen hatás nem éri. A kezeléseknek nincs mellékhatásuk és bármely más gyógyító terápiával alkalmazhatóak. Az orvos előírása szerint hetente egy-két kezelés történik.

A terápia a kiválasztó szervek funkcióit a hatékony méregtelenítés érdekében felerősíti. Ez azzal járhat, hogy átmenetileg orrfolyás, köhögés, kiütések, hasmenés, gyakori vizelési inger, fokozott izzadás jelentkezik. Mint minden méregtelenítő eljárásnál, a megfelelő folyadékfogyasztás itt is kiemelt szereppel bír.